ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΑΠΟ 475 ΕΥΡΩ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΑΠΟ 475 ΕΥΡΩ

Η Κρακοβία, σαν πρωτεύουσα της Πολωνίας για περίπου 500 χρόνια, αλώβητη της καταστροφής του Β’ παγκοσμίου πολέμου αποτελεί μια πόλη “κόσμημα” η οποία κρύβει θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής με μια θαυμάσια Παλιά Πόλη.

Η Βαρσοβία από την άλλη ξεκίνησε την ζωή της ως μικρό παραθαλάσσιο ψαροχώρι που ονομάζεται Warszowa, μέρος του δουκάτου της Μαζοβιέτ. Όταν ο τελευταίος δούκας πέθανε  το 1526 η πόλη ενσωματώθηκε στην Πολωνία.

Τα βάσανα της Βαρσοβίας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ήταν αμέτρητα. Οι πολίτες της Βαρσοβίας γνώρισαν αδιανόητες απολύσεις, ενώ για τους Εβραίους ανεργέθηκε ένα γκέτο. Μέχρι το τέλος του πολέμου, το 85% της πόλης καταστράφηκε, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, είχε φύγει.

Προορισμός Κρακοβία – Βαρσοβία
Διάρκεια 4ημέρες
Αναχωρήσεις από Αθήνα
Ημερομηνίες 23/12 & 30/12
Τύπος Οργανωμένη Αεροπορική Εκδρομή

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒAΡΣΟΒΙΑ-ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ -ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Συγκέντρωση στο Ελ.Βενιζέλος και πτήση για την  πρωτεύουσα της Πολωνίας. Άφιξη στην Βαρσοβία  και αναχώρηση για την Κρακοβία με ενδιάμεση στάση στην  τη  Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε καταπληκτικά γλυπτά από αλάτι μεταξύ των οποίων και ο ναός της Αγίας Κίνγκας λαξευμένος 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας καταλήγουμε στην πανέμορφη Κρακοβία . Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μία πρώτη γνωριμία με τη νυχτερινή πόλη  παρέα με τον συνοδό της εκδρομής .Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο προσφορά του γραφείου μας.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Σήμερα Θα ξεναγηθούμε στην Κρακοβία, από τις πιο όμορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική της χώρας, η οποία κατασκευάστηκε το 1257 και το πανεπιστήμιο Jagelonian δεύτερο αρχαιότερο στην κεντρική Ευρώπη και έδρα του Κοπέρνικου, ιδρυθέν το 1364. Θα συνεχίσουμε για το λόφο Βάβελ όπου ήταν κατοικία και φρούριο των Βασιλέων της Πολωνίας.Συνεχίζουμε για το Αουσσβιτς.Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης  Birkenau καθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα.Επιστροφή στην πανέμορφη Κρακοβία.Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ  – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Βαρσοβία με το τρένο (διάρκεια διαδρομής μόνο 2 ώρες !)Αφιξη και ξεκινά η ξενάγησή μας στην παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεμο, την κεντρική πλατεία με τα γοτθικού ρυθμού κτίρια, την κοσμική οδό Nowy Swiat, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», το άγαλμα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούμε επίσης το περίφημο παλάτι του πολιτισμού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούμε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία  «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούμε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που  φιλοξένησε  το προηγούμενο καλοκαίρι το EURO 2012. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,ελεύθερος χρόνος και ι βραδινή βόλτα  στην παλιά πόλη με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την πανέμορφη πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής κατευθείαν για την Αθήνα

Τιμές κατ άτομο για την εκδρομή με ξεναγήσεις

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/12

ΚΡΑΚΟΒΙΑ     Hotel  Golden Tulip Krakow ΚΑΖΙΜΙERTZ  4**** ή παρόμοιο

ΒΑΡΣΟΒΙΑ     HOTEL RADISSON BLU SOBIESKI 4**** ή παρόμοιο

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 30/12

ΚΡΑΚΟΒΙΑ     Hotel  NOVOTEL KRAKOW CENTRUM  4**** ή παρόμοιο

ΒΑΡΣΟΒΙΑ     HOTEL NOVOTEL WARSAW CENTRUM 4**** ή παρόμοιο

*Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΤΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

-Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα – Βαρσοβία – Αθήνα με την AEGEAN AIRLINES

-Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Εισιτήριο τρένου express ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ

-Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά

– 2 γεύματα ή δείπνα σε τοπικά εστιατόρια

-Έμπειρος συνοδός της εταιρείας μας

-Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

– Φόροι αεροδρομίων  150€

– Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ  A3860    08.25 – 10.00

ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ    A3863     18.05  – 21.35

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού

  1. Η σειρά του προγράμματος & των διανυκτερεύσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

  1. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες ,

σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .

  1. Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας . Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.

Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

5. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες

 

Τρόποι κράτησης

  1. Τηλεφωνικά με έναν από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους της Oxygen Tours τηλ : 2110122116 ( αστική χρέωση )
  2. Μέσω της φόρμας κράτησης στην ιστοσελίδα μας
  3. Με αποστολή email στο info@planyourtrip.gr

Ώρες λειτουργίας τηλεφωνικών γραμμών : 09.00 – 21.00 (καθημερινά εκτός Κυριακής)

Διαδικασία κράτησης

Για να πραγματοποιηθεί κράτηση σε κάποια από τις εκδρομές μας πρέπει να μας ενημερώσετε για την επιλεγμένη εκδρομή, όνομα και επώνυμο για κάθε ταξιδιώτη,

ξενοδοχείο επιλογής και κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.

Κατόπιν θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση κράτησης σε email ή fax με όλα τα στοιχεία και λεπτομέρειες για το ταξίδι σας